dijous, 29 de maig del 2008

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA: Una experiència portada a tallers de mares i pares d’alumnes d’escoles de Solsona


El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Lleida, en col·laboració amb el  Pla Educatiu d'Entorn de Solsona, ha presentat el programa del Voluntariat per la llengua a mares i pares participants de diversos tallers organitzats en centres escolars solsonins
Una quarantena de mares i pares d'alumnat de quatre centres escolars de Solsona  -CEIP Setelsis, CCP Arrels I i Arrels II i IES Francesc Ribalta- han participat en les quatre presentacions de Voluntariat per la llengua que Eva Oto, la dinamitzadora d'aquest programa al CNL de Lleida, ha fet dins els tallers als quals assisteixen.
Aquests tallers (de cuina, de decoració de la llar, d'informàtica) són un punt de trobada per a mares i pares tant d'alumnat d'aquí com d'alumnat nouvingut d'altres països i comunitats. Compartir un mateix espai d'aprenentatge ha estat un dels propòsits fixats pel Pla Educatiu d'Entorn de Solsona a l'hora de promoure'ls. I el Consorci per a la Normalització Lingüística, entre els mesos d'abril i maig, hi ha estat present aportant l'experiència de les parelles lingüístiques, especialment del territori del CNL de Lleida.
Ha estat un contacte enriquidor amb els pares i mares participants del qual no només s'espera incrementar el nombre de voluntaris/aprenents a la comarca del Solsonès, sinó també fer més sensibles al manteniment de la llengua les persones autòctones, perquè parlant en català ja són facilitadores d'aquesta llengua a les persones que la volen aprendre.
Consorci per a la Normalització Lingüística - Servei Comarcal de Català del Solsonès.