dimecres, 26 de març del 2008

Més de 600 alumnes solsonins visiten l’exposició Les llengües, un gran tresor

Els joves reflexionen sobre la importància de preservar els idiomes per evitar que desapareguin
Entre el 23 de febrer i el 5 de març, 607 alumnes de cicle superior de primària i secundària dels centres de Solsona van visitar l'exposició itinerant "Les llengües, un gran tresor", una activitat inclosa dins el Pla Educatiu d'Entorn. L'organització d'aquesta iniciativa, realitzada pel Comitè de Seguiment de la Declaració Universal de Drets Lingüístics, ha fet un balanç molt positiu dels resultats de la mostra, que va ser instal·lada a la sala cultural de l'Ajuntament.
Entre els objectius de l'exposició, que ha coincidit amb la celebració de l'Any Internacional de les Llengües, hi havia els de donar elements per entendre la riquesa de la diversitat lingüística, reflexionar sobre les conseqüències de la desaparició d'una llengua i què cal fer per preservar-la, així com fomentar l'autoestima vers la pròpia llengua.
Precisament, la majoria de missatges anònims a favor de les llengües que han deixat els alumnes durant els dies d obertura de l exposició han reflectit aquests conceptes. Per cada llengua que es perd, un tros de món desapareix, va plasmar sobre el paper un o una estudiant. Conèixer i conviure amb diverses llengües ens fa ser més tolerants i més lliures, va expressar un altre. La llengua és una gran part de la cultura, espero que el català no es perdi mai!, van escriure.
A més dels alumnes dels centres educatius de la ciutat, l'exposició "Les llengües, un gran tresor" va registrar 80 visites de públic en general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada