dimarts, 25 de març de 2008

Solsona projecta els curtmetratges de temàtica social elaborats per alumnes de l'Institut i la UEC

És el resultat d un crèdit variable impartit a 3r i 4t d ESO
Dilluns vinent, dia 31, els solsonins podran compartir amb els centres escolars el resultat dels treballs realitzats per alumnes de tercer i quart d ESO de l'Institut Francesc Ribalta de Solsona i la UEC L'Afrau en el marc d un projecte de curtmetratges de temàtica social, centrats en la convivència intercultural. A 2/4 de 6 de la tarda es projectaran aquestes cintes al Teatre Comarcal, en una sessió oberta als pares, el professorat i al públic en general.
Aquesta iniciativa ha consistit en un crèdit variable de producció audiovisual de tres mesos de durada, que s'ha impartit durant el primer trimestre del curs a alumnes de tots dos centres. Retratar el nivell de convivència entre la població autòctona de Solsona i els nouvinguts des de la perspectiva dels joves i potenciar la reflexió sobre el significat de la convivència en una societat intercultural han estat els principals objectius d aquesta activitat, a més d'oferir coneixements bàsics de la producció audiovisual.
La realització de curtmetratges de temàtica social ha estat organitzada per l'Ajuntament de Solsona i el Pla de Ciutadania i Immigració, amb el suport de la Secretaria per a la Immigració, del Departament d'Acció Social; el Ministeri de Treball i Assumptes Socials; l'Institut Francesc Ribalta; la UEC L'Afrau, el Pla Educatiu d'Entorn i Teleeduca.
Segons els impulsors d'aquest projecte, es va creure necessària la creació d un espai per tal que els joves poguessin retratar la convivència entre autòctons i nouvinguts, ja que s ha detectat que hi ha una escassa relació entre cultures diferents i, si bé es comparteix un mateix espai, no s'interactua prou.
Així mateix, s'ha considerat que una projecció pública dels documentals produïts pot reforçar el treball dels alumnes i pot ser un element engrescador per la resta de companys a l'hora d inscriure s al crèdit el proper curs. Prèviament a la sessió del Teatre Comarcal que és oberta a tothom, el mateix dia a ¼ de 4 se n'oferirà una per als alumnes. D'altra banda, aquest any també es preveu elaborar material de difusió respecte aquests curtmetratges per tal que puguin ser treballats per la resta d'escoles de Solsona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada