dilluns, 17 de gener del 2011

LAX'N'ROCK A LES AULES


Dilluns dia 17 de gener,els alumnes d'ESO de l'escola Arrels II, l'Institut Francesc Ribalta i la UEC l'Afrau, han gaudit del projecte educatiu creat pel grup de rock català LAX'N'BUSTO, "Lax'n'rock a les aules". Aquesta activitat s'enmarca dins el programa de suport a l'educació el curs 2010-2011 organitzat per la XARXA TRANSVERSAL D'EDUCACIO de Solsona
El projecte dels Lax consta d'una xerrada d'una hora i vint minuts de duració aproximadament, a càrrec de tres dels membres del grup: Salva Racero, Jimmy Piñol i Pemi Rovirosa.
L'objectiu no és altre que fer partíceps als joves i adolescents de la "cultura de l'esforç. Els tres components del grup han tramès a tots els alumnes un clar missatge pedagògic i tal com diu Jimmy Piñol: " per fer la feina i gaudir de debò amb allò que fas, cal preparació, dedicació, esforç i constància, únicament així s'aconsegueix que la teva feina t'apassioni i sigui ben feta".
S'ha fet una exposició molt didàctica, amb cançons en directe explicant tot el procés des de la composició de les cançons, el treball en grup, la gravació del disc i finalment la gira de concerts, de forma molt amena i planera.
Finalment i per cloure la xerrada Lax'n'Busto ha fet un petit concert delectant als assistents amb alguns dels seus temes.

5 comentaris:

  1. Ha estat una experiència única. Hem pogut conèixer de prop un grup dels nostres. El que ens han volgut explicar ha estat que, pot ser que un grup no ens agradi, però que cal que el respectem ja que darrera el grup hi ha un gran treball, esforç, hores de dedicació… i això sense comptar amb tot el que acompanya una gravació o un concert en directe. En fi, a mi m’han obert una porta, no coneixia els Lax però la veritat és que em van agradar molt.

    Ariadna Ortiz Gallego
    1r ESO

    ResponElimina
  2. Vam aprendre l’altra cara de la música i la feina que hi ha al darrera, el procés d’arribar a gravar un disc. A nosaltres ens va agradar moltíssim encara que vam trobar a faltar la resta de membres del grup. En fi, va ser una xerrada didàctica i molt divertida on vam aprendre a gaudir i a respectar la música.

    Clàudia, Janet i Maria
    1r ESO

    ResponElimina
  3. A mi la trobada amb els Lax em va agradar perquè van saber combinar les explicacions amb música en directe. Em va sobtar diferents coses: que diguessin que érem el segon país més pirata, que van gravar 40 pistes diferents per a una sola cançó i sobretot que ens diguessin que havíem d’estudiar i ser feliços. Però el moment més genial va ser quan ens van fer aixecar i vam poder gaudir de la seva música. La veritat, els Lax van ser molt simpàtics i van saber connectar amb nosaltres

    Martina Costa
    2n ESO

    ResponElimina
  4. La xerrada Lax’n’rock a les aules ens va sorprendre molt positivament perquè, encara que l’estil de música del grup no és el que més ens agrada, pensem que els valors que ens van transmetre són molt positius i ens vam adonar de la gran feina que hi ha darrera de cada cançó, disc o concert.
    En general pensem que la xerrada va estar molt bé i vam passar una estona entretinguda

    Tate i Anna
    3r ESO

    ResponElimina
  5. La xerrada amb els Lax ha estat molt instructiva i emocionant perquè han sabut combinar molt bé l’explicació amb la música. Hem après que fer un disc no és tant fàcil com pot semblar d’entrada i que guanyar-se la vida com a músic no sempre és tant bonic.Creiem que està molt bé que al final cantessin cançons conegudes i d’altres de noves. Ens agradaria molt tornar-ho a repetir i volem un concert a Solsona ara

    Berta i Marta
    3r ESO

    ResponElimina