dimecres, 8 de juny del 2011

INSTITUT FRANCESC RIBALTA : GEOCÀTING A ODÈN

Dins de les activitats dl Crèdit de Síntesi de 3r, els alumnes han seguit amb els GPS l'itinerari de l'Ermita de Santa Pelaia fins a Cambrils del Solsonès, amb èxit total :-)
Ah, i de passada es va amagar un preciós tresor, a veure qui el troba... A sota hi hem posat la crònica que n'ha fet en Pep Porredon, un dels seus professors.


Bon dia

la jornada d'ahir va ser intensa i dura. Al matí vam poder visitar la casa d'agroturisme del Call d'Odèn, on ens van explicar el funcionament del turisme rural, les històries i llegendes d'Odèn i el cultiu del trumfo. En acabar vam anar de seguida cap a Santa Pelaia, per aprofitar la mica de "bon temps" que ens feia i veure l'Anticlinal d'Alinyà i la mina de carbó Juanita. Tot seguit vam repartir els GPS per cada grup i vam iniciar el camí marcat cap a Cambrils, el temps encara aguantava (fins i tot semblava que anava a millorar). A mig camí, però, ens va agafar un bon xàfec seguit d'una densa boira. Això va fer molt dur el camí i a més alguns grups es van perdre, però al final vam arribar tots al pavelló cap a 2/4 de 6 una mica cansats però molt molls. Només aquells que anaven ben preparats per la muntanya (botes, capelina o impermeable) se'n van sortir una mica bé, la resta es vam mullar de cap a peus. També vam descobrir que alguna roba que pensàvem que era impermeable... realment res de res. Una dutxa i una muda de roba eixuta es van posar la mar de bé, a més d'un bon sopar (macarrons, pollastre i crema catalana) - a ca l'Agustí van quedar parats del munt que menjaven aquesta colla!-. Per la nit vam fer una activitat d'astronomia al pavelló amb l'ajuda d'un canó de llum, la pluja no ens va permetre fer les observacions amb telescopis.

Ara acabem d'esmorzar, estem tots bé (amb algun cansament acumulat) i començarem les activitats del segon dia veient una miqueeeeeta de blau al cel i de solet.

Molts records a tots els companys de l'insti

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada