dimarts, 4 de novembre del 2008

240 alumnes d’ESO de Solsona assisteixen a una obra de teatre de prevenció

Els de primer tracten el consum de drogues i els de tercer, la violència i la xenofòbia
Prop de 240 alumnes de 1r i 3r d'ESO de l'Institut Francesc Ribalta i l'Escola Arrels II de Solsona han treballat la prevenció de conductes de risc i la violència xenòfoba a través del teatre de petit format. La setmana passada, els més grans van assistir a l'obra No em ratllis! i, els més joves, a Ja n'hi ha prou!, totes dues de la companyia Teatracció, al Teatre Comarcal. Va ser una activitat organitzada pel Servei Educatiu del Solsonès amb el suport del Pla Educatiu d'Entorn.
            En vista de la bona resposta que va generar aquesta iniciativa el curs passat, enguany s'ha repetit l'experiència. No em ratllis! s'inclou dins el programa d'actuacions d'educació per a la salut i de prevenció de conductes de risc associades al consum d'algunes drogues. Els joves van poder  apropar-se a aquesta temàtica des d'una forma amena i interactiva i mitjançant un debat posterior, dinamitzat pels mateixos actors.
            El muntatge Ja n'hi ha prou! pretén donar claus als alumnes de 12 anys per afrontar les situacions que propicien la violència, el racisme i la xenofòbia en els diferents àmbits que envolten els adolescents, com la família, els amics i l'escola. En aquest cas, també es va convidar els assistents a participar a través d'un debat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada